informatie over verzenden

verzenden

Verwerking van uw betaling

Indien u kiest voor een directe online betaling zullen wij deze betaling direct bevestigd krijgen. uw bestelling wordt vervolgens opgenomen in onze verzendplanning.

Bij betalingen vanuit België kan het voorkomen dat wij de betaling pas de volgende dag bevestigd krijgen. Wij zullen uw bestelling dan de volgende dag opnemen in onze verzendplanning.

Bij betaling middels een “directe bankoverschrijving” duurt het over het algemeen 1 tot 2 werkdagen alvorens wij de betaling bevestigd krijgen

Verwerking van uw verzending

Uw verzending wordt uiterlijk binnen 24 uur na ontvangst van uw betaalbevestiging door aangeboden aan de vervoerder. In praktijk betekent dit dat uw bestelling binnen 12- tot 48 uur na ontvangst wordt aangeboden ter verzending. Op het moment dat uw verzending in behandeling wordt genomen ontvangt u een email met een track & trace code. Hiermee kunt u op ieder moment de status van uw bestelling volgen.

Aflevering
Wij kennen 2 bezorgwijzen:
– bezorging door onze eigen bezorgdienst (bij bulk leveringen en binnen 25 km van een van onze magazijnen)
– bezorging door TNT of DHL

Ongeacht welke bezorgwijze wij hanteren zal uw bestelling binnen 24 uur nadat deze in behandeling is genomen op het aangegeven verzendadres worden afgeleverd. In praktijk is dit binnen 1 tot maximaal 3 werkdagen.

Indien u niet aanwezig bent op het afleveradres of tijdstip van levering zal de bestelling de volgende dag opnieuw worden aangeboden. U heeft ook de mogelijkheid om een alternatief afleveradres aan te geven. Bijvoorbeeld een buurtbewoner. U kunt dit aangeven op het formulier waarin u uw factuur en/of afleveradres in dient te vullen.

Vragen

Indien u vragen heeft over de bezorging van uw product of de status van uw betaling of bestelling dan kunt u contact met ons opnemen. De contactgegevens kunt u hier vinden