Freedog BeNeLux

Buitengewoon gezond en betaalbaar hondenvoer

Veelgestelde vragen

ALGEMEEN

Zijn er ook proef- of kleinere verpakkingen verkrijgbaar?
Freedog is van oorsprong een kennellijn, bedoeld voor grootgebruikers. Freedog wordt daarom uitsluitend geleverd in zakken van 20 kg. Dankzij deze verpakkingsvorm kunnen wij u de brok leveren tegen een zeer aantrekkelijke prijs die ca. 25% lager ligt dan merken van vergelijkbare A-merken. U heeft ten alle tijden het recht de aangebroken verpakking binnen 30 dagen aan ons te retour te sturen. Wij vergoeden u de aanschafprijs mits tenminste 75% van de inhoud van het aangeschafte product kan worden geretourneerd in de originele verpakking.

Ik wil overstappen naar Freedog, waar moet ik rekening mee houden?
Wij raden aan om eerst het oude voer te mengen met ca. 20 tot 25% Freedog brokken. Na 2 tot 3 dagen verhoogt u het aandeel Freedog tot 50%. Na ongeveer 5 dagen kunt u volledig overgaan op Freedog. Houdt er rekening mee dat u de hoeveelheid voer in veel gevallen dient aan te passen (verlagen). De energiewaarde van Freedog ligt aanmerkelijk hoger dan gemiddeld.
Voer altijd “op het oog”. Uw hond heeft het ideale gewicht wanneer de achterste ribben door de vacht heen nog licht zichtbaar (kortharig) of voelbaar (langharig) zijn. Ziet/voelt u teveel ribben dan dient u de hoeveelheid voer te verhogen. Ziet/voelt u geen ribben dan dient u de hoeveelheid voer te verlagen.

Welke variant is het beste voor mijn hond?
De meest verkochte variant is Freedog mantenimento. Deze super premium brokken zijn geschikt voor vrijwel iedere hond. Honden die een doffe vacht hebben of honden die worden voorbereid op shows nemen het beste Freedog Zalm. Moeilijke eters kunnen het beste Lam- of varken rijst nemen. Deze laatste variant is ook geschikt voor honden met spijsverteringsproblemen en allergiën. Puppy is uiteraard voor puppies en junior voor jonge honden vanaf 4 a 5 maanden. De junior variant is ook zeer geschikt voor drachtige en zogende teven. Heeft u meerdere honden en is vooral de prijs belangrijk? dan voert u het best Freedog basic. Af en toe eens variëren kan geen kwaad.

Is Freedog geschikt voor alle hondenrassen?
Freedog is geschikt voor alle hondenrassen. Voor honden beneden de 5 kg zijn de verpakkingen (20kg) wel fors. Indien u meerdere kleine honden bezit is dit vanzelfsprekend geen probleem.

SAMENSTELLING

Is Freedog een geperste-of geëxtrudeerde brok?
Freedog is een geëxtrudeerde brok. De brok wordt gemaakt met een speciale techniek waardoor de temperatuur steeds beneden de 100 graden blijft. Zo verliezen de eiwitten en vetten niet aan kwaliteit.

Kan ik Freedog ook combineren met vers vlees?
Vanwege de lage verwerkingstemperatuur blijven de brokken niet of nauwelijks in de maag van de hond drijven. De brok kan hierdoor,indien u dit wilt afwisselen gewoon gecombineerd worden met vers vlees. Wij raden wel aan om vlees en brok niet gelijktijdig te geven maar bijvoorbeeld iedere dag één vleesmaaltijd en één maaltijd met brok.

Ik zie dat jullie in enkele varianten ook Varkensvlees gebruiken, is dat wel goed voor mijn honden?
Varkensvlees is zelfs één van de beste eiwitbronnen voor honden. Het is zeer licht verteerbaar en geheel risicoloos te geven. Vrijwel alle grote voerproducenten verwerken het in hun brokken. Soms is het allen even zoeken om dit te ontdekken. Met name in speciale brokken voor maag-en darmproblemen zien we vaak varkensvlees gebruikt worden, dit vanwege de lichte verteerbaarheid. Omdat rauw varkensvlees de naam heeft de ziekte van Aujeszky te veroorzaken zijn we er hier soms nog wat huiverig voor. In gedroogde vorm is varkensvlees echter volstrekt veilig en een bijzonder goede eiwitbron voor honden. We geven niet voor niets ook vaak een gedroogd varkensoor als snack aan onze honden.

LEVERING

Ik heb een zak ontvangen met een scheurtje of gaatje er in.
Hoewel Freedog vanuit de fabriek standaard vacuüm wordt verpakt ontstaat er tijdens het transport soms een gaatje of scheurtje in de zak. Dit heeft geen invloed op de kwaliteit en houdbaarheid van de brokken. De vermelde houdbaarheidsdatum is opgesteld op basis van contact met de buitenlucht. Het vacuüm verpakken zorgt dat de brok nog langer bewaard kan worden maar het is niet strikt noodzakelijk. De houdbaarheidsdatum die op de verpakking is aangegeven kan daarom altijd worden aangehouden. Mocht u desondanks vermoeden dat de kwaliteit van het product is aangetast dan dient u contact met ons op te nemen. U vindt hier onze contactgegevens

BEWAREN

Hoe kan ik de brokken het beste bewaren?
Freedog kan gewoon bewaard worden in de originele verpakking. Het is ook mogelijk om de verpakking over te hevelen naar een voeder ton. U dient de brokken bij voorkeur te bewaren in een koele, droge en donkere ruimte.

LEVERING TIJDENS DE VAKANTIE

Beste bezoeker, 

Wegens vakantie zullen bestellingen in de periode 15 t/m  22 juli later geleverd worden.
Vanaf 22 juli worden de bestellingen weer uitgeleverd.

Voor vragen kunt u mailen naar info@bestelfreedog.eu
Wij rekenen op uw begrip.

Vriendelijke groet,

Team Freedog BeNeLux