Freedog BeNeLux

Buitengewoon gezond en betaalbaar hondenvoer

Freedog varken en rijst super premium brok, vrij van graangluten, alle rassen 20 kg

(1 klantbeoordeling)

 64.95

Freedog varken en rijst: Bevat een hoog vleespercentage van tenminste 35%. Doordat de brok uitsluitend ontsloten rijst bevat en geen moeilijk verdraagbare graansoorten of mais is dit voer uitermate geschikt voor honden met een graan/gluten allergie. Ook is dit Freedog varken en rijst geschikt voor honden met maag- en darmproblemen en/of problemen met dunne ontlasting. Varken staat er om bekend de best verteerbare eiwitbron te zijn voor honden. Het wordt daarom ook door vrijwel alle grote voerfabrikanten gebruikt in de (peperdure!) speciale voeders voor honden met maag- of darmproblemen. Freedog varken en rijst is hiervoor een zeer betaalbaar alternatief. Ook het hoge vleesgehalte en de goede smaak zijn voor veel mensen een reden om voor deze variant te kiezen.

Beschrijving

Freedog varken en rijst

Freedog varken en rijst: Bevat een hoog vleespercentage van tenminste 35%. Freedog varken en rijst is zeer geschikt voor honden met maag- en darmproblemen en/of problemen met dunne ontlasting. Varken staat bekend als de best verteerbare eiwitbron voor honden. Het wordt door vrijwel alle grote voerfabrikanten gebruikt in de (vaak peperdure!) speciale voeders voor honden met maag- of darmproblemen. Freedog varken en rijst is hiervoor in veel gevallen een betaalbaar alternatief. Ook het hoge vleesgehalte en de goede smaak zijn voor veel mensen een reden om voor deze variant te kiezen. Varken en rijst is een absolute aanrader en de beste keuze voor uw hond!

Samenstelling:

Rijst, (min. 35%) varkensvlees, gedroogd vlees, reuzel, gedroogde bietenpulp, varkenslever proteïne hydrolysaat, biergist, sodiumchloride, calciumcarbonaat, Choline chloride, Fructo-Oligosacchariden (F.O.S.), kastanje extract, Minerale zouten, vitaminen

Analytische bestanddelen:

Eiwitgehalte 25%, vetgehalte 16%, ruwe celstof 1%, ruwe as 7%, calcium 1,7%, fosfor 1,05%

Metaboliseerbare energie:

4.100 Kcal/kg
Metaboliseerbare energie is de energie die gebruikt kan worden voor de processen in het lichaam zoals groei en spieropbouw. Van alle energie die de hond opneemt via de voeding wordt de energie afgehaald die de hond verliest via urine en ontlasting. wat overblijft is energie waar de hond wat mee kan voor zijn lichaam, de metaboliseerbare energie.

Toevoegingsmiddelen:

(per kg) Vitamine A 12.500 UI/kg, vitamine D3 900 UI/kg, vitamine E (all-rac alfa-tocoferylacetaat) 215 mg/kg, choline chloride 1.250 mg, ijzer sulfaat monohydraat 265.00 mg, koper sulfaat pentahydraat 38.00 mg, zinkoxide 155.00 mg, mangaan sulfaat monohydraat 75.00 mg, natriumseleniet 0.35 mg, calciumjodaat 2.00 mg

Voedingsrichtlijnen:

AANBEVOLEN DAGELIJKSE HOEVEELHEID (gram p/kg)
gewicht in kg in een flat in een tuin op een boerderij
5 tot 12 180 200 220
13-14 210 225 250
15-16 225 250 275
17-18 245 270 300
19-20 265 295 325
21-25 310 345 380
26-30 355 395 435
31-40 455 490 540
41-50 520 580 635


Opmerking:
De voedingsbehoefte verschilt per hond en is mede afhankelijk van de omgevingssituatie. Om deze reden geven wij verschillende richtlijnen voor honden die opgroeien in een flat, tuin of op een boerderij. Bedenk dat dit uiteindelijk richtlijnen blijven. Het menselijk oog blijft uiteindelijk  de beste graadmeter voor een juiste hoeveelheid voeding voor de hond. Vanwege de hoge verteerbaarheid hoeft u van Freedog nooit grote hoeveelheden te voeren. Houdt hier rekening mee als u overstapt van een ander merk !
Instructies algemeen:
Freedog varken en rijst wordt het beste als een droge brok gevoerd maar kan indien nodig ook bevochtigd worden met lauwwarm water. Zorg er altijd voor dat uw hond beschikt over voldoende vers water.
Bij vervanging van een ander voer: Freedog langzaam mengen met het huidige voer om de hond  te laten wennen. na ongeveer 2 tot 3 dagen kunt u volledig overgaan op Freedog varken en rijst.
Bij een uitsluitingsdieet: niet mengen maar de hond uitsluitend Freedog varken en rijst geven. Indien de klachten afnemen kunt u dit voer voortaan zorgeloos blijven geven. Indien de klachten juist toenemen zal uw hond overgevoelig zijn voor varkenseiwit en dient u ander voer te proberen met een enkelvoudige eiwitbron (diersoort).

Extra informatie

Gewicht 20 kg

1 beoordeling voor Freedog varken en rijst super premium brok, vrij van graangluten, alle rassen 20 kg

  1. marie-louise Brenninkmeijer

    Wat ben ik blij met de varken en rijst variant van dit merk. Mijn hond had bulten en kale plekken op zijn lijf. Verschillende keren bij de dierenarts geweest en prednison voorgeschreven gekregen zonder enig resultaat. Zijn bloed is onderzocht en de resultaten daarvan waren prima. Ik was dus nog steeds niets wijzer geworden. Er zijn daarna biopten afgenomen van zijn huid en ook daar kwamen geen vreemde resultaten uit. Ik zat inmiddels met mijn handen in het haar. Supplementen toevoegen aan zijn eten gaven ook wederom geen resultaat. Mijn hond zag er niet uit, en durfde hem niet meer voor te brengen op show. Totdat iemand mij tipte over de brokken van Freedog. Ik begon met mantenimento en zowaar, er kwam verbetering. Hij kwam beter op gewicht maar zijn vacht en huid bleven wel problemen geven. Daarna ging ik over op de zalm, ook dat gaf helaas geen resultaat. In overleg met Freedog zijn we uiteindelijk begonnen met varken en rijst. En eindelijk hadden we resultaat. De kale plekken begonnen langzaam aan te verdwijnen. De vacht begon weer te glanzen en eindelijk begon onze Brenno weer in een goede conditie te raken. Inmiddels voer ik deze variant van Freedog nu een jaar en met volle tevredenheid. Ze staan altijd klaar voor advies en ik kan dit zeker aanbevelen.

Een beoordeling toevoegen

Geachte klant,

Vanwege een foutieve levering kunnen wij Freedog Zalm momenteel alleen uitleveren in maat M (medium). Het product is volledig gelijk aan maat L (large) alleen zijn de brokken iets kleiner . Maat M is voor vrijwel alle rassen een geschikte voermaat.

Wij excuseren ons voor het ongemak. Vanaf onze volgende levering zijn de grotere brokken wel weer voorradig. Dat zal zijn: omstreeks half Juni.

Dank voor uw begrip.
Vriendelijke groet,

Team Freedog Benelux